Poradna Alu kola


Autor: | Vloženo: 18.05.2013 000 01:44 | Témata: Poradna Alu kola

Neexistující ET

Dobrý den.
1) Mám Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi (96kW) s Tiptronicem. V technickém průkazu mám zapsána kola 6,5x16 ET 52.5 (nebo 6,5x16 ET 51.5). Jsem nucen si koupit nová kola, všude dostávám informace, že nesmím namontovat kola s jiným ET než je v TP, ale v dostupném rozměru 6,5x16 5x108 jsem nenašel jiná kola než s ET 46-50. Začal jsem přemýšlet i o dražších kolech, abych se později vyhnul problémům na STK, ale ani tak jsem tento údaj ET neopjevil u žádných 16 palcových kol. Když si objednávám kola přes E-shop, jak mám docílit, aby mi s koly byl zaslán i "Typový list" ?

2) Na výše uvedených kolech mám pneu 205/55 R16. Lze toto pneu obout i na alu kola o rozměrech 7.5x16 5x108 ?

Předem děkuji za odpověď

  • IPNEU.CZ

    IPNEU.CZ

    20. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den

    Ad 1) Disky s jiným ET lze namontovat, ale je třeba jejich používání "zlegalizovat" zapsáním tohoto jiného ET do technického průkazu vozidla prostřednictvím typového listu. Tento typový list vám každý solidní prodejce alu disků, k vámi zakoupeným diskům na požádání vystaví. Požadavek na typový list se v každém e-shopu liší, ale nejjistější je disky objednat, požadavek na typový list uvést například do poznámky a následně si obdržení objednávky a požadavku na typový list prověřit u prodejce telefonicky.

    Ad 2) Pláště vámi zmiňovaného rozměru lze na disky dotazovaného rozměru obout, ale pravděpodobně bude problém při výběru těchto disků. Nabídka homnologovaných disků, ke kterým lze vystavit typový list, je v této šířce velmi omezená.

    S pozdravem

    Za tým ipneu.cz

    Roman Vavříček

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Nácar Ivan

      22. května 2013 - Nácar Ivan

      Děkuji


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.