Poradna Alu kola


Autor: | Vloženo: 20.09.2016 000 13:58 | Témata: Poradna Alu kola

Opel Zafira Tourer 2012 2,0 121kW

1./ Prosím Vás, dají se sehnat ocelové disky pro výše uvedené vozidlo s pneu v TP 7Jx17 ET44, 225/50 R17 94V na zimní období a jaké mají mít označení? Všude se nabízejí pouze ALU.
2./ Jsou nutné na nich mít přes zimu ventilky s vysílačem pro palubní počítač?

  • 20. září 2016 - Oficiální zástupce obchodu E-AGROPNEU

    Dle dostupných informací se plechové kolo v rozměru 7Jx17 nevyrábí (pokud to OPEL nenabízí jako originální náhradní díl). V 17-ti" provedení jsou v nabídce pouze AL kola. Doporučuji konfigurátor na www.alcar.cz a pak vybrat některého z prodejců Co se týká senzorů TPMS na hlídání tlaku, obávám se, že pokud je má vozidlo ve standartní výbavě (což nemusí, protože povinně se montují až od r.2014), tak je bude nutné dokoupit k nové sadě kol pro zimní provoz. Je to poměrně nákladná záležitost ( 1ks = cca 900-1200 Kč,-). Je možné jezdit i bez senzoru, ale bude Vám svítit kontrolka tlaku a záleží na nastavení řídící jednotky, kdy absenci senzorů vyhodnotí jako chybu a pošle vozidlo do nouzového režimu. Je možné, že je Vaše vozidlo vybaveno i tzv. nepřímým měření tlaku, kde se elektronika vozu řídí nastavením xenonových světel v závislosti na světlé výšce vozidla. Tento dotaz doporučuji směřovat na autorizovaný servis OPEL, kde Vám podle VIN vozu sdělí podrobnosti ohledně kontroly tlaku v pneumatikách.

    Ivan Trnka, E.AGROPNEU.CZ

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Ivan Podplešský

      20. září 2016 - Ivan Podplešský

      Pane Trnka, děkuji za vysoce fundovanou a obsáhlou radu, kterou jsem od Vás obdržel. Budu se Vašimi pokyny řídit. S pozdravem Ivan Podplešský


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.